جراحی بینی ترمیمی
در برخی موارد شاهد آن هستیم که بیمار از نتیجه جراحی بینی خود راضی نیست و حتی دچار عوارضی همچون مشکلات تنفسی شده است. در این شرایط معمولاً افراد قصد انجام جراحی بینی ترمیمی را دارند. اما باید بدانید که این جراحی نیازمند دقت و مهارت بیشتری است؛ بنابراین باید در انتخاب جراح ترمیمی خود نهایت دقت را داشته باشید و همه جوانب را بسنجید. در واقع اگر جراحی بینی ثانویه به درستی صورت نگیرد ممکن است مشکلات جبران ناپذیری پدید آید.
اما از جمله مواردی که در جراحـی بینی ترمیمی اصلاح می شوند عبارتنداز :
- اصلاح نامتقارنی بینی
- اصلاح کجی بینی
- اصلاح مشکلات تنفسی
- اصلاح کوتاهی بیش از حد بینی
- اصلاح سربالایی و خوکی شدن بینی
- ترمیم تورفتگی ایجاد شده پس از عمل قبلی
- از بین بردن قوز و برآمدگی
- و غیره
تکنیک های ترمیم بینی
جراحی ترمیمی بینی با دو تکنیک بسته یا باز انجام می شود. تکنیک باز نسبت به بسته و با توجه به میزان تغییرات ارجعیت دارد. اصلاحات جزئی نیز با تکنیک بسته اعمال می شود. تصمیم استفاده از دو روش باز و بسته در عمل بینی ترمیمی ، بر اساس اولویت جراح انجام می شود.
زمان مناسب برای جراحـی ترمیمی بینی
غالباً جراحی بینی ترمیمی پس از گذشت یک سال از عمل قبلی انجام می شود. چرا که حدود یک سال طول می کشد تا تورم بینی از بین برود و بافت بینی تحمل جراحی مجدد را داشته باشد. در برخی موارد ممکن است ایراد بینی به دلیل ورم آن باشد و با فروکش کردنش برطرف گردد. همچنین زمانی که ورم بینی از بین برود پزشک به راحتی می تواند کلیه ایرادات بینی را تشخیص دهد. بنابراین برای انجام این جراحی نباید عجله داشت. البته در برخی موارد ممکن است ایراد بینی کاملا جزئی باشد و در صورت صلاحدید بهترین دکتر بینی تهران ، بتوان پس از گذشت حداقل 6 ماه نسبت به ترمیم بینی اقدام نمود.
هزینه جراحـی بینی ثانویه
جراحی بینی ترمیمی نسبت به عمل اولیه پیچیده تر است و به همین دلیل هزینه آن نیز بیشتر خواهد بود. اما برای اطلاع از هزینه دقیق باید بیمار تحت معاینه قرار گیرد تا میزان ایرادات بینی ایشان مورد بررسی قرار گیرد.
اهمیت انتخاب بهترین جراح بینی ترمیمی
یکی از مهم ترین مواردی که در نتیجه عمل بینی ثانویه تاثیر بسزایی دارد ، انتخاب دکتر بینی خوب و با تجربه است. در واقع تحقیق درباره بهترین جراح زیبایی صورت و بینی در تهران ، اولین و مهم ترین قدم برای انجام رینوپلاستی است. متقاضیان جراحی زیبایی بینی باید در نظر داشته باشند که این جراحی جزو عمل های فوری و ضروری نیست که به تعویق افتادن آن خطری برای سلامتشان ایجاد کند. بنابراین از وقت کافی برای انتخاب جراح زیبایی بینی خود برخوردار هستند. متاسفانه برخی از بیماران بدون در نظر گرفتن میزان مهارت پزشک ، اقدام به عمل ترمیمی بینی کرده اند ولی از نتیجه عمل خود احساس رضایت ندارند. در این شرایط مجبور به انجام جراحی بینی ترمیمی خواهند شد.
نحوه انتخاب جراح بینی خوب
در اولین قدم شما می توانید از طریق جستجو در اینترنت و فضای مجازی لیستی از جراحان بینی را تهیه کنید. توصیه می شود حتما به سایت پزشکان سر بزنید و رزومه کاری و تحصیلی آن ها را مورد بررسی قرار دهید.
حتما به مشاهده نمونه کار های ایشان بپردازید. این کار به شما کمک بسیاری در انتخاب دکتر بینی مورد نظرتان می کند. البته تنها به عکس ها اکتفا نکنید و حتما به صورت حضوری به مطب ایشان مراجعه کرده و بینی افرادی که جراحی شده اند و برای معاینه پس از عمل در مطب حضور دارند را مورد بررسی قرار دهید.
ویژگی های جراح بینی ترمیمی خوب در تهران
- به طبع یک جراح بینی ترمیمی خوب در تهران ، دلسوز بیماران خود بوده و بهترین نتایج را از جراحی بینی ترمیمی برای آن ها به ارمغان می آورد. در واقع ایشان به انواع مدل های بینی تسلط داشته و با توجه به سایر اجزای صورت بهترین فرم را برای بیمار ایجاد می کند.
- پزشک با صبر و شکیبایی به تمام سوالات بیماران خود پاسخ داده و با صداقت این اطمینان را می دهد که نتیجه عمل دلخواه خواهد شد.
- بهترین دکتر زیبایی خوب به علم ریاضی و استاندارد های زیبایی نیز تسلط داشته و با خلاقیت می تواند دیدگاه کلی از نتیجه نهایی را در اختیار بیمار قرار دهد.
- بهترین جراح بینی در تهران کسی است که علاوه بر ظاهر به تنفس بیمار نیز توجه کند و افراد را در جریان اقدامات قبل و بعد از عمل ترمیمی بینی قرار دهد.
مراقبت های بعد از جراحی بینی ترمیمی
با انتخاب یک پزشک بینی خوب تا حد زیادی مطلوب بودن نتیجه جراحی بینی ترمیمی خود را تضمین می نمایید اما میزان تجربه و مهارت پزشک به تنهایی نمی تواند به طور قطعی منجر به رقم خوردن بهترین نتایج از این عمل جراحی شود.
- عمل ترمیمی بینی به طور کلی نیاز به بستری شدن نداشته و فرد در صورتی که مشکل حادی نداشته باشد و با صلاحدید پزشک در همان روز و بعد از به دست آوردن هوشیاری نسبی خود از بیمارستان ترخیص می گردد.
- استراحت مطلق و کم تحرکی می تواند موجب لخته شدن خون در ناحیه پا و همچنین بروز یبوست در شما شود. از همین رو توصیه دکتر سعید حسینی ، جراح بینی تهران به بیماران این است که بیش از 24 ساعت را به استراحت مطلق اختصاص ندهید.
- بعد از گذشت 24 ساعت مجاز به از سرگیری فعالیت های شخصی خود بوده و می توانید به آرامی شروع به پیاده روی کنید.
- از انجام ورزش ها و فعالیت های سنگین خودداری نموده و تا جای ممکن انجام فعالیت هایی که نیاز به پایین انداختن سر دارند را به تعویق بیاندازید.
- در روزهای ابتدایی اقدام به مصرف غذاهای سفتی که نیاز به جویدن دارند نکرده، فقط غذاهای آبکی و نرم مصرف کنید.
- به منظور کاهش احتمال بروز یبوست به میزان زیاد موادغذایی حاوی فیبر فراوان میل نمایید.
دیگر مراقبت های بعد از جراحی ترمیمی بینی عبارتنداز :
- سدیم موجود در نمک تاثیر زیادی در شدت یافتن ورم ناشی از جراحی ثانویه بینی دارد. لذا باید تا حد امکان مصرف غذاهایی که در پخت آن ها از نمک و ادویه زیاد استفاده شده است را در رژیم غذایی خود به حداقل برسانید.
- بعد از انجام جراحی بینی ترمیمی خوابیدن در موقعیت هایی همچون بر روی شکم و بر روی پهلو موجب تحت فشار قرار گرفتن بینی می شوند. از خوابیدن و دراز کشیدن در چنین موقعیت هایی جداً اجتناب نموده و هنگام خواب در اطراف تان چند بالشت بگذارید؛ این کار موجب پیشگیری از غلت زدن های ناخواسته حین خواب می شود.
- بهتر است به پشت و به حالت طاقباز بخوابید.
- حتماً هنگام دراز کشیدن و خوابیدن زیر سرتان را با قرار دادن چند بالشت در زیر آن از سطح بدن تان بالاتر قرار دهید. بالاتر نگه داشتن سر موجب تسهیل نفس کشیدن بیمار و همچنین ایجاد تسریع در روند فروکش نمودن تورم ناشی از جراحی می شود.
- طبق آموزش پزشک اقدام به چسباندن چسب بر روی بینی خود کنید.
- داروهای تان را سروقت و به طور کامل مصرف نمایید و غیره.
پیوند غضروف در عمل بینی ثانویه
اغلب در جراحی بینی ترمیمی برای انجام اهداف عملکردی و زیبایی ، پیوند غضروف لازم است. در عمل بینی اولیه معمولا حجم زیادی از غضروف های بینی برداشته می شود و به همین دلیل برای عمل ترمیمی ، پزشک برای اصلاح و فرم دهی بینی با کمبود غضروف تیغه بینی مواجه می شود که در اینصورت لازم است از منابعی مثل گوش و یا دنده برای برداشتن غضروف مورد نیاز کمک بگیرد. جای خطا در جراحی ثانویه بینی بسیار کم است و به همین دلیل لازم است حتما در انتخاب دکتر بینی خوب که مهارت و تجربه زیادی در این زمینه دارد ، دقت کافی داشته باشید.
از جمله موارد دیگری که مراجعه کننده اقدام به ترمیم بینی خود می کند :
حالت گیره ای بینی : یکی از دلایلی که متقاضیان برای عمل مجدد بینی خود اقدام می کنند ، ایجاد فرورفتگی در غضروف های کناری است که در زمان تنفس بینی به اصطلاح حالت گیره ای پیدا می کند.
فیبروز بینی : در حین جراحی پوست دچار آسیب می شود. در این صورت برای ترمیم آن بافتی به وجود آمده که به آن فیبروز می گویند. بافت فیبروز برای ترمیم نقاط آسیب دیده بدن بسیار مهم می باشد. در رینوپلاستی ، مخصوصا بینی های گوشتی اگر این عضو بیش از اندازه کوچک شود ، در واقع بدن فرد برای ترمیم جای اسکار نیز بیش از حد بافت فیبروزی تشکیل می دهد. این امر باعث ایجاد گوشت اضافه در بینی شخص می شود که در این صورت اندازه آن از قبل جراحی بزرگ تر می شود.
فاصله زیاد سوراخ های بینی : انتخاب نادرست و عدم تسلط جراح بر زیبایی شناسی موجب می شود فاصله میان سوراخ های بینی زیاد شده و فرد از بینی خود ناراضی باشد. در این صورت جراحی بینی ترمیمی به رفع این مشکل کمک شایانی می کند.
بروز اسکار خارجی یا داخلی : از مشکلات بزرگ جراحی نامناسب بینی ایجاد اسکارهای خارجی و داخلی است که سبب بروز فرورفتگی یا برآمدگی بر روی بینی می شود و تاثیر بدی بر شکل ظاهری فرد ایجاد می کند. از این رو با عمل مجدد می توان این مشکل را رفع کرد.
باریک شدن تیغه بینی بیش از حد نرمال : این عارضه که در بینی های استخوانی بیشتر اتفاق می افتد ، علاوه بر اینکه در بینی مشکلات نامتعارفی به وجود می آورد از نظر تنفسی نیز برای بیمار مناسب نیست. جراح در عمل بینی ترمیمی ، با تقویت غضروف ها اقدام به رفع این مشکل می کند.
بزرگ بودن بینی یا نوک آن پس از رینوپلاستی : اکثر داوطلبان برای کوچک کردن بینی خود اقدام می کنند اما با انتخاب نادرست و مهارت نداشتن پزشک ، بینی این افراد هر چند با داشتن فرمی زیبا کوچک نمی شود ، با جراحی بینی ثانویه این مشکل برطرف می شود.
انتظارات بیماران و همچنین واقعیات جراحی بینی ترمیمی
برای اینکه رضایت بیماران از عمل ثانویه بینی به خوبی جلب شود ، نیاز است که زیباجو انتظارات منطقی و واقع بینانه از نتیجه این جراحی داشته باشد. به عنوان مثال اگر در نتیجه جراحی بینی ابتدایی ، بینی مراجعه کننده تغییر چندانی نکرده باشد ، بیش از حد کوچک و یا سربالا شده باشد ، داوطلب مناسبی برای این فرایند ترمیمی می باشد. در صورتی که پزشک تخصص و تبحر بالایی در زمینه جراحی بینی ترمیمی داشته باشد ، قادر به رفع تمام مشکلات و همچنین فرم دهی به شکل مطلوب می باشد.
سوهان کشیدن بینی پس از عمل
پس از جراحی زیبایی بینی به جهت برطرف شدن برآمدگی های جزئی استخوان ، می توان سوهان کشی انجام داد. سوالی که در این مواقع ، برای بیماران ایجاد می شود ، این است که منظور از سوهان کشی چیست؟ سوهان در واقع ابزاری از جنس فلز است که دندانه های بسیار ریز دارد.
با توجه به میزان شدت ایرادات بینی ، سوهان کشی بینی با دو متد بیهوشی کامل و بی حسی موضعی انجام می شود. جراحی بینی ترمیمی با بی حسی موضعی ، منجر به بی حس شدن اطراف بینی می شود ، اما با بیهوشی کامل ، بیمار چیزی حس نمی کند. همچنین زمانی که میزان ایرادات بینی کم باشد ، پزشک با بی حسی موضعی ، جراحی بینی ترمیمی را طی مدت زمان کوتاهی ، بر طرف می کند. در این شرایط با سوهان کشیدن بر استخوان بینی ، برآمدگی های استخوان صاف می شود.
عمل بینی ترمیمی با بیهوشی انجام می شود یا بی حسی ؟
این موضوع بستگی به مشکلات بینی و میزان اصلاحاتی که لازم است روی بینی انجام شود ، دارد. برای مثال در مواردی که سوراخ های بینی کمی نا متقارن باشند ، می توان با بی حسی و به صورت سرپایی اصلاحات لازم را انجام داد یا مثلا زمانی که بینی فرد روی تیغه بینی برآمدگی دارد که با عمل بینی برطرف نشده در این شرایط نیز پزشک با سوهان کسی در مطب و بدون بیهوشی می تواند این مشکل را برطرف نماید. اما در مواردی که بینی مشکلات عمده و وسیعی داشته باشد به نحوی که اصلاح آن در مطب امکان پذیر نباشد و لازم باشد تا در ساختار درونی بینی اصلاحات و تغییراتی اعمال شود ، در این صورت لازم است جراحی بینی ترمیمی تحت بیهوشی کامل در مرکز جراحی و یا بیمارستان ها انجام شود که در بیشتر این موارد نیاز به پیوند غضروف بوده و همچنین به دلیل پیچیدگی عمل ترمیمی ، مدت زمان جراحی نیز از عمل بینی اولیه بیشتر خواهد بود.
آیا جراحی روتوش بینی درد دارد ؟
میزان درد و ناراحتی عمل بینی ترمیمی با عمل بینی اولیه یکسان است و بیمار درد چندانی ندارد ؛ آنچه بسیار مهم است رعایت مراقبت های بعد از عمل ثانویه بینی می باشد که بیمار باید در دوره ریکاوری آن ها را رعایت کند.