مراقبت های بعد از جراحی لوزه

لوزه ها در غدد لنفاوی و در کناره های گلو قرار داشته و مانع ورود میکروب به بدن می شوند. در واقع آن ها از بافت ایمنی بدن محسوب شده و چنانچه دچار افزایش اندازه یا عفونت شوند ، باعث ایجاد مشکلاتی برای افراد خواهند شد. التهاب و تورم لوزه در کودکان بیشتر رایج است و والدین باید توجه داشته باشند که اگر کودک در خوردن و نفس کشیدن دچار مشکل شده ، باید درمان آن را جدی بگیرند. در ابتدا ، برای درمان لوزه ها دارو تجویز می شود که تورم و التهاب آن از بین برود یا از شدت آن ها کاسته شود. اما در صورتی که دارو درمانی موفقیت آمیز نبود ، باید بیمار تحت عمل جراحی قرار بگیرد. اما پس از انجام جراحی لوزه ، رعایت یک سری نکات مراقبتی بسیار حائز اهمیت است و بهبودی بیمار زود تر حاصل می شود. از این رو ، قصد داریم در ادامه این مقاله از دکتر سعید حسینی ، بهترین فلوشیپ فوق تخصصی جراحی زیبایی بینی و صورت در تهران ، به بررسی مهم ترین مراقبت های بعد از جراحی لوزه بپردازیم.

مراقبت های بعد از جراحی لوزه - دکتر سعید حسینی

مراقبت های بعد از جراحی لوزه در نگاهی کوتاه

  • بهتر است در اطراف گردن خود کمپرس سرد قرار دهید.
  • تا 6 ساعت پس از عمل از خوردن و آشامیدن خودداری نمایید و بعد از آن ، در صورت نداشتن حالت تهوع و طبیعی بودن وضعیت هوشیاری ، شروع به نوشیدن مایعات سرد کنید.
  • احساس درد پس از عمل کاملا طبیعی است و در این شرایط احتمال دارد ، بیمار نتواند به راحتی غذا بخورد. اما باید گفت که غذا خوردن (مایعات و غذاهای نرم) باعث می شود تا زخم ها زودتر خوب شوند.
  • پس از عمل لوزه ، دهان بوی ناخوشایندی دارد که این مسئله طبیعی است. به منظور رفع بوی نامطلوب دهان ، مایعات بیشتری بنوشید.
  • پس از عمل به هیچ عنوان از آسپرین استفاده نکنید.
  • بعد از جراحی ممکن است بیمار دچار گوش درد شود که جای نگرانی نیست ، درد گوش ناشی از انتشار درد از بستر لوزه ها می باشد.
  • حداقل تا دو هفته از تخلیه شدید بینی خود پرهیز کنید.
  • تا ۳ هفته از انجام فعالیت های سنگین خودداری نمایید.

برنامه غذایی مناسب برای متقاضیان جراحی لوزه

  • در رژیم غذایی خود از نمک و سایر ادویه ها استفاده نکنید.
  • مصرف بستنی و نوشیدنی های خنک در التیام زخم ها بسیار موثر هستند.
  • حداقل بمدت ۷ تا ۱۰ روز ، مواد غذایی نرم همچون فرنی ، سوپ ، آش ، حلیم و شیر برنج که خنک شده باشند میل کنید و از خوردن مواد غذایی سفت همچون چیپس ، تخمه ، پسته ، ته دیگ و غذا های چسبنده همچون پفک ، لواشک و ساندویچ خودداری نمایید.​

نکات مهم در رابطه با مراقبت های بعد از جراحی لوزه

  • ممکن است نفس کشیدن از راه دهان برای شما سخت و دردناک باشد. به همین دلیل توصیه می شود از یک دستگاه بخور در اتاقی که در آن استراحت می کنید استفاده نمایید ، چرا که سبب افزایش رطوبت اتاق شده و نفس کشیدن را آسان تر می کند.
  • ممکن است در هفته اول بعد از جراحی لوزه ، صدای شما دچار تغییر شود که بعد از گذشت یک الی دو هفته این مشکل برطرف می شود.
  • مصرف مایعات خود را افزایش دهید ، زیرا مصرف مایعات فراوان از ایجاد بسیاری از مشکلات و عوارض بعد از جراحی لوزه در تهران ، پیشگیری می کند.
  • پیاده روی روزانه در مدت زمان کوتاه در مراقبت های بعد از جراحی لوزه توصیه می شود ، چرا که موجب افزایش گردش خون می شود و از پنومونی و یبوست پیشگیری می کند.
  • از بلند کردن اجسام سنگین که موجب کشیدگی عضلات می شود ، به مدت 2 هفته باید خودداری شود.
  • از محیط ها آلوده و هرگونه گرد و غبار و آلودگی ها باید دور بمانید ، زیرا موجب تحریک گلو می شود.
  • حمام رفتن مانعی ندارد.
  • از رفتن به محیط های شلوغ خودداری کنید و از افرادی که علائم سرماخوردگی و یا آنفولانزا دارند ، دور بمانید.
  • هرگاه احساس خستگی داشتید ، بهتر است استراحت کنید ، زیرا خواب کافی موجب سرعت روند بهبودی می شود.

مراقبت های بعد از جراحی لوزه و مصرف داروها

از جمله داروهایی که معمولاً بعد از جراحی لوزه تجویز می شوند ، قرص های مسکن و آنتی بیوتیک ها هستند. هر زمانی که درد را احساس کردید باید از مسکن ها استفاده کنید ؛ بخصوص قبل از شروع غذا ، بهترین زمان برای مصرف داروهای ضد درد است.

همچنین ، آنتی بیوتیک به منظور جلوگیری از عفونت یا کاهش آن تجویز می شود. این داروها را باید تا رفع کامل عفونت و طبق دستور پزشک استفاده کنید. اگر شاهد عوارض یا حساست به دارو شدید ، به پزشک خود مراجعه نمایید.

حتماً قبل از مصرف داروهایی بغیر از داروهای تجویزی ، از دکتر خود پرس و جو کنید چون بعنوان مثال ، در صورت مصرف آسپرین ممکن است دچار خونریزی شوید یا خونریزیتان افزایش می یابد. بعضی داروها خطرزا هستند و می توانند اختلال ایجاد کنند.

مراقبت های بعد از جراحی لوزه و غذا و نوشیدنی

توصیه زیادی برای مصرف مایعات زیاد شده است. هیدراته کردن بدن موجب تسریع روند بهبودی شده و خطر خونریزی را کاهش می دهد. به همین دلیل بهتر است ، از چند روز پیش از عمل از مایعات فراوان و رژم غذایی مناسب استفاده نمایید.

بعد از جراحی از مایعات و خوراکی های نرم و سرد ، مثل بستنی بیشتر استفاده کنید ، چون خنکی موجب تسکین درد می شود. آب سیب یا انگور خنک بسیار مناسب هستند ، اما آب مرکباتی مثل پرتقال یا گریپ فروت باعث آسیب به گلو می شوند.

همانطور که اشاره شد ، غذاهای ساده و نرم برای کسانی که دچار نارحتی های معده هستند مناسب است که شامل بستنی ، ژله ، پوره سیب ، پوره سیب زمینی و غیره می شوند. پس از مدتی می توانید خوردن غذاهای جامد را هم آغاز کنید. خوردن غذاهای تند و گرم به هیچ وجه توصیه نمی شود ، چون می تواند آسیب زا باشند. اگر احساس درد و ناراحتی در غشا مخاطی داشتید ، باید از مصرف شیر و لبنیات خودداری کنید ، چون باعث سرفه می شوند و ممکن است به ناحیه تحت جراحی آسیب برسانند.

رعایت مراقبت های بعد از جراحی لوزه در کاهش بوی بدن دهان

ایجاد بوی بد دهان پس از جراحی لوزه معمولاً به دلیل عواملی مانند خشکی دهان، ترشحات زائد دهانی و همچنین وجود باکتری ‌ها ایجاد می‌ شود . برای کم کردن این بو شما می ‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید :

غرغره کردن با محلول آب و نمک : غرغره کردن با محلول آب و نمک یکی از روش ‌های معمول برای تمیز کردن دهان و کاهش باکتری ‌ها و ترشحات دهانی است . برای تهیه این محلول یک لیوان آب گرم را با یک قاشق چایخوری نمک مخلوط کنید و به مدت چند ثانیه در دهانتان غرغره کنید . این کار را چند بار در روز تکرار کنید.

استفاده از آدامس یا قرص آغشته به دهانشویه : جویدن آدامس بدون قند یا قرص ‌های آغشته به دهانشویه یکی دیگر از مراقبت های بعد از جراحی لوزه محسوب می شود که می‌ تواند به تمیز کردن دهان و کاهش بوی نامطلوب کمک کند.

توجه به بهداشت دهان : در طول فرآیند بهبودی پس از جراحی ، مراقبت منظم از دهان از جمله شستشوی دندان‌ ها ، استفاده از اسکرابر زبان (تمیز کردن زبان) به کاهش بوی بد دهان کمک می‌ کند.

مصرف مایعات به میزان کافی : مصرف مایعات به ویژه آب می ‌تواند به کاهش خشکی دهان کمک کرده و در نتیجه مانع از بوی بد دهان شود.

اگر بوی بد دهان به مرور زمان بهبود نیابد یا با مشکلات دیگری همراه باشد ، مهم است که با پزشک خود مشورت کنید. همچنین هنگام رعایت مراقبت های بعد از عمل لوزه مانند استفاده از محلول یا آدامس ، به دستورات و توصیه های پزشک توجه کنید.

درمان التهاب لوزه

ممکن است لوزه برخی افراد به گونه ای باشد که با تجویز آنتی بیوتیک ، مشکل این افراد برطرف شود ، اما در مواردی که رشد لوزه ها برای فرد مشکلاتی را ایجاد نماید ، نیاز است تا برای درمان ، جراحی لوزه انجام شود. حتما برای انجام این جراحی ، یک متخصص گوش و حلق و بینی خوب انتخاب نمایید ، چرا که موفقیت در این عمل به مهارت و تخصص پزشک بستگی دارد.

بلع بعد از جراحی لوزه

در طی عمل لوزه ، گاهی اوقات ممکن است بافت های غده ای نیز برداشته شوند. این جراحی ، از طریق دهان بیمار انجام می شود و به همین دلیل ممکن است بعد از جراحی لوزه مشکلاتی در بلعیدن ایجاد شود. معمولا بعد از جراحی به مدت 2 هفته احساس گلودرد خواهید داشت و گه گاهی ممکن است با درد گوش ها نیز همراه شود. با رعایت مراقبت های بعد از جراحی لوزه و مصرف داروها می توانید این درد را کاهش دهید و دوران نقاهت شما با سرعت بیشتری سپری شود.

ثبت نام
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد درون خطی
دیدن همه سوالات
Call Now Button